jolanda

De persoon achter Beweeg Bewust Bedrijfsoefentherapie is Jolanda Verhage.

Ik ben sinds 1991 zelfstandig werkzaam als oefentherapeut-Mensendieck.

Al vanaf de opleiding was er de interesse in het begeleiden van mensen met of zonder klachten, op de werkvloer.

Omdat de mensen een groot deel van hun leven werkend door brengen en ik zag dat daar heel veel klachten ontstonden door het verkeerd gebruiken van hun lichaam, ben ik direct na het behalen van mijn diploma begonnen aan de post-HBO opleiding Bedrijfsoefentherapie Mensendieck aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

In 1992 heb ik die succesvol afgerond. Zodra ik klaar was met de studie kon ik aan de slag in verschillende bedrijfstakken. Daar verzorg ik nog steeds met veel plezier bedrijfstrainingen gericht op gezond werken.

Deze trainingen gaan verder dan alleen maar leren hoe je door je knieën moet gaan met het tillen. De trainingen worden altijd gegeven op de werkvloer zelf zodat de werknemers het direct leren toe passen in hun eigen werkomgeving.

Het is mooi om te zien hoe werknemers na de training ineens veel bewuster naar hun werkzaamheden gaan kijken en hun lichaam op een andere manier gaan gebruiken.

Beweeg Bewust Bedrijfsoefentherapie is aangesloten bij de Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck, de VvOCM en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.